بازدید دکتر باقری قائم مقام وزیر علوم، تخقیقات و فناوری از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

بازديد دکتر باقری قائم مقام وزير علوم، تخقيقات و فناوري از پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران

دكتر باقری قائم مقام وزير علوم، تخقيقات و فناوري،  ضمن بازديد از پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران در جمع مديران پژوهشي اين پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه‌ها براساس الگوهای موفق موجود در دنیا نقش ملی ایفا می کنند و حلقه واسطی بین دانشگاه ها، صنعت و بخش خصوصی هستند. این به معنای اینست که پژوهشگاه مثل دانشگاه  نیست. پژوهشگاه باید نقش ملی برای انجام طرح هاي کلان ملی ایفا کند و نه فقط از ظرفیت های خود که از ظرفیت های دانشگاه ها هم استفاده کند باید یک سیستم درهم تنیده ای با دانشگاه ها ایجاد شود. با توجه به رویکردهای خوبی که که در پژوهشگاه ها و دانشگاه ها به وجود آمده زمینه های همکاری های خیلی خوبی به وجود آمده است. ایجاد دغدغه مشترک همراه با تقسیم کار در پژوهش می تواند ایجاد همگرایی کند. اگر به این شکل باشد دیگر مشکل نیروی انسانی نخواهیم داشت. معرفی ظرفیت های پژوهشی به مدیران ذیربط در دانشگاه‌ها يكي از مسائل مهمي  است كه بايد توسط پژوهشگاه‌ها صورت بگيرد.

رئيس مرکز هیات های امنا و هیات ممیزه مرکزی وزارت علوم  در بخش ديگري از سخنانش گفت: در خصوص  ارتقاي اعضاي هيئت علمي بعد از انقلاب تا کنون 5 تا آیین نامه ارتقاء تدوین شده و آخرین آن سال 94 بوده است كه نسبت به آئين نامه هاي قبلي خیلی بلوغ یافته است رویکردهای دانش فنی، همکاری های مشترک و مقالات با کیفیت  از جمله مواردي است كه در آئين نامه ارتقا براي اعضاي هيئت علمي بخش هاي پژوهشي در نظر گرفته شده است. .ما باید زمینه های فراهم کنیم که آیین نامه هاي ارتقاء در راستای ماموریت‌های يك مركز علمي باشد.
وي در خصوص تربيت دانشجو در  مراكز پژوهشي گفت: تا اوایل دهه 80 به دلیل تقاضای روز افزون برای ورود به دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی توسعه پیدا کرد و اگر امروز به شكل کلان نگاه کنیم مراکز آموزش عالی دستاوردهای زیادی داشته اند به ویژه در تامین نیروی انسانی توانمند در مقایسه با سالهای قبل که این مراکز را نداشتیم. اما آسیب هايی هم داشته ایم  و آن تعداد فارغ التحصیلان بیکار  هست. امروز با انبوه فارغ التحصیلان بیکاري مواجهيم  كه  بخش های خصوصی و صنعتی هم نتوانسته اند متناسب با اين ظرفيت شغل ایجاد کنند و ناگزيريم كه  سیاست های انقباضی همراه با تدبير براي اشتغال پیش بگیریم. مسئله اشتغال دغدغه مهم خانواده‌ها و حتی دانش آموزان است و دغدغه جدی است و ما نمی توانیم بی تفاوت باشیم نسبت به این دغدغه. کسی که نسبت به آینده نا امید باشد نمی تواند کارآمد باشد. اینها نکاتی است که در کلان آموزش عالی باید به آن فکر کنیم.
دكتر باقري با اشاره به استفاده از ظرفيت ايرانيان متخصص خارج از كشور گفت: در شرایط فعلی باید ارتباطات بین المللی را حفظ کنیم  و يكي از راه‌هاي حفظ اين روابط استفاده از ظرفيت ایرانیان متخصص مقیم خارج  از طريق   شناسایی متخصصان حوزه­های مختلف و برقراری ارتباط با آنها است. تعریف طرح های تحقیقاتی  مشترك و استفاده از ظرفیت فرصت های مطالعاتی  براي برقراي و تدوام اين ارتباط موضوع مهمی است که خیلی جدی گرفته نشده است و باید از این ظرفیت حتماً استفاده کنیم.
در ابتداي اين نشست دكتر نكومنش رئيس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران ضمن خوشامدگويي به معرفي پژوهشگاه پرداخت. وي با معرفي ساختار پژوهشگاه با اشاره به رويكرد جديد پژوهشگاه در جهت حركت به سمت  توسعه و توليد فناوري گفت: طي سالهاي 96 و 97 رشد قابل ملاحظه اي در درآمدهاي اختصاصي داشته ايم كه صرفا هم بر قراردادهاي صنعتي متمركز نبوده است. وي افزود:  ما تلاش كرده ايم تا علاوه بر قرارداهاي صنعتي به بحث فروش دانش فني، رويال تي و فروش محصولات دانش بنيان ورود كنيم كه در اين زمينه  هم موفق بوده ايم.

1398/7/3 10:18