بازدید امروز 2,622 بار

گزارش پنل « تسهیل در توسعه و پایداری چرخه علم و فناوری در اقتصاد دانش بنیان»

ضرورت مشورت با بخش خصوصی در برنامه ریزی های پژوهش و فناوری

اعضای شرکت کننده در پنل تخصصی" تسهیل در توسعه و پایداری چرخه علم و فناوری در اقتصاد دانش بنیان" بر ضرورت مشورت با بخش خصوصی در برنامه ریزی های پژوهش و فناوری و توجه به شرایط واقعی و نیازهای بخش صنعت تاکید کردند.

دکتر وحید احمدی، مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل" تسهیل در توسعه و پایداری چرخه علم و فناوری در اقتصاد دانش بنیان" گفت: با سیاستگذاری درست در سال ۱۳۸۲ در خصوص افزایش امتیاز مقاله های علمی و پژوهشی در آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی، سهم ایران در تولید علمی در جهان افزایش یافت و ایران هم اکنون رتبه ۱۶ انتشار مقالات علمی را در اختیار دارد.
وی تاکید کرد: باید در زمینه نوآوری و رشد اقتصاد دانش بنیان در کشور نیز سیاست مشخصی را داشته باشیم که اصلاح قوانین برای ورود سرمایه های خارجی به کشور، اعطای گرنت نوآوری به استادان و هماهنگی دانشگاه ها با مراکز رشد از جمله محورهای این سیاست است.
دکتر احمدی افزود: باید شیوه اعطای امتیاز به طرح های کاربردی و ارتباط با صنعت که در آیین ارتقای اعضای هیات علمی پیش بینی شده است؛ بازبینی و تقویت شود.
دکتر مهدی الیاسی، معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: ایران در زمینه تولید علم در دنیا جایگاه مناسبی دارد ولی در زمینه شاخص نوآوری نیاز به برنامه ریزی و تلاش بیشتری داریم تا جایگاه شایسته خود را کسب کنیم.
وی افزود: برای ارتقای کشور در زمینه نوآوری باید سرمایه گذاری کنیم، به بخش خصوصی و بازار توجه کنیم و شرکت های دانش بنیان را تقویت و نقش آنها را در اقتصاد ملی افزایش دهیم.
دکتر الیاسی تاکید کرد: افزایش تقاضا برای محصولات دانش بنیان، افزایش بهره وری صنایع بزرگ با کمک شرکت های دانش بنیان، افزایش سرمایه گذاری خارجی و ایجاد همکاری برندهای مهم داخلی و بین المللی از جمله راهکارهای تقویت اقتصاد دانش بنیان است که بایدبرای آنها برنامه اجرایی تدوین کنیم.
دکتر مهدی کشمیری، قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز در این نشست با اشاره به ارتباط مسائل شرکت های دانش بنیان با اقتصاد کلان کشور و شرایط اجتماعی گفت: حل موضوعات مرتبط با شرایط کسب و کار می تواند نقش مهمی در حل مشکلات شرکت های دانش بنیان داشته باشد.
وی توانمند سازی شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد فناوری را از برنامه های در دست اجرای وزارت علوم اعلام کرد که از طریق اصلاح قوانین و توسعه بازار محصولات دانش بنیان پیگیری خواهد شد.
در ادامه این نشست، دکتر خان بیگی مدیر امور پژوهشی وزارت نفت گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی باید در کنار فعالیت پژوهشی در مرزهای دانش، به نیاز امروز صنایع کشور نیز توجه کنند.
وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی نیازمند شرکت های دانش بنیان مانند وزارتخانه های صمت، نیرو، نفت و دستگاه های اجرایی سیاستگذار علم کشور مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری، باید سیاست های همسو و همگن در زمینه رشد شرکت های دانش بنیان داشته باشند.
دکتر محسن قرنفلی، مشاور رئیس جهاددانشگاهی نیز در این نشست بر اتخاذ روش صحیح در کسب فناوری از شرکت های خارجی تاکید و گفت: باید روش یادگیری نظام مند فناوری جدید و بومی کردن آن در قراردادهای فناوری با خارج از کشور پیش بینی شود.
دکتر حسین وطن پور رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این نشست تخصصی گفت: حوزه دانش بنیان اساساً مربوط به بخش خصوصی است و دستگاه های دولتی باید در برنامه ریزی برای اقتصاد دانش بنیان و ارزیابی طرح های آنها از افراد با تجربه بخش صنعت استفاده کنند.

1397/7/10 14:53