دکتر ضیایی در گفتگو با پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی
گفتگو
دکتر ضیایی مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، در گفتگو با پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی از نیروی انسانی متخصص و توانمند به عنوان یک لازمه و شرط اساسی در ارائه خدمات آزمایشگاهی کارآمد و با کیفیت به پژوهشگران و دانشگاهیان گفت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران به نقل از پایگاه خبری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه و مدیر آزمایشگاه مرکزی درباره این مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی دارای چندین آزمایشگاه مرتبط با علوم پلیمر شامل آزمایشگاه رئولوژی، آنالیز حرارتی، پرتو ایکس، میکروسکوپی، طیف سنجی، خواص فیزیکی، خواص مکانیکی، خواص دینامیکی مکانیکی، کروماتوگرافی، شناسایی و ... است. این مجموعه آزمایشگاهها خدمات متعددی به پروژه های دانشجویی، صنعتی، فناوری و پژوهشی ارائه میدهند.
این فعال حوزه پژوهش و فناوری در ادامه با اشاره به نقش این پژوهشگاه و فعالیتهای تحقیقاتی بیان کرد: با توجه به خدمات گسترده ای که این مجموعه به پروژه های مرتبط با صنعت داشته، طبیعتاً در بالا بردن کارایی مجموعه های صنعتی چه از لحاظ ارتقا دانش فنی و چه از نظر تولید محصولات با کیفیت، نقش مهمی ایفا می کند که به تبع آن ارتقا محصولات و توسعه آنها باعث اشتغال زایی نیز خواهد شد.
دکتر ضیایی، با اشاره به خدمات آزمایشگاهی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران گفت: این مجموعه، خدمات آزمایشگاهی متعددی مانند شناسایی کامل مواد پلیمری و مواد آلی، انجام مهندسی معکوس بر روی محصولات پلیمری، مشاوره های تخصصی در تحلیل داده ها و برگزاری دوره های تخصصی را بعهنوان محورها و سیاست های مهم خود ارائه میکند.
وی همچنین به مهمترین تجهیزاتی که در این مجموعه ارائه خدمت دارند، اشاره کرد و افزود: تجهیزات مهمی که در این مجموعه وجود دارند همچون رئومتر، کروماتوگرافی ژل تراوایی، گرما سنجی پویش تفاضلی، آنالیز گرما وزن سنجی، پراکندگی نور دینامیکی، میکروسکوپ الکترونی، طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته، کروماتوگرافی جرمی، آنالیز پراکندگی پرتو ایکس زاویه کوچک و غیره غالبا در حوزه علوم پلیمر، کارایی بسزایی دارند.
مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درباره قرار گیری این مجموعه در جمع آزمایشگاههای برتر گفت: پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در ارزیابی سال 1402 در بین مراکز آزمایشگاهی وزارت علوم در جایگاه چهارم و در بین 652 مراکز آزمایشگاهی کل کشور به رتبه هفدهم دست یافته است. شاخص های مورد ارزیابی از طرف شبکه تعداد خدمات ارائه شده، درآمد آزمایشگاه، مشتری مداری و همکاری شبکهای است که پژوهشگاه در بخش تعداد خدمات ارائه شده و مشتری مداری توانسته امتیاز بیشتری کسب کند.
دکتر ضیائی، رعایت الزاماتی همچون استقرار استانداردهای مدیریت کیفیت در کنار استفاده از تجهیزات پیشرفته و روزآمد در محیط آزمایشگاه را از مهمترین لازمهها در ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و مطلوب به مخاطبان دانست و گفت: آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از بیش از 10 سال گذشته با استقرار استاندارد در آزمایشگاههای کلیدی خود مانند آزمایشگاه آنالیز حرارتی، میکروسکوپی، رئولوژی، طیف سنجی، پرتو ایکس، کروماتوگرافی، خواص مکانیکی و .... توانسته گام مهمی را در ارتقای کیفیت نتایج ارائه شده به مشتریان بردارد. سالها پس از دریافت این استاندارد نیز به صورت پیوسته و با انجام مقایسات آزمایشگاهی، شرکت در آزمونهای مهارت و انجام محاسبات کمی، مطابق با اصول استاندارد، سطح کیفی خود را افزایش داده است.
وی نیروی انسانی متخصص و کارآمد را از مهمترین الزامات ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت برشمرد و گفت: کارشناسان شاغل در آزمایشگاه که غالبا جزو باسابقه ترین متخصصان در زمینه کاری خود در کشور هستند با شرکت در دوره های آموزشی متناسب با تخصص خود پیوسته اطلاعات خود را بروزرسانی میکنند.
دکتر ضیائی به مهمترین مؤلفههای امتیازگیری و قرار گرفتن پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در جمع آزمایشگاههای برتر ارزیابی شبکه آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: ارائه نتایج با کیفیت، دقت بالا، بکارگیری کارشناسان با تجربه و خبره در آزمایشگاه ها موجب افزایش رضایتمندی مشتریان و در نتیجه دست یابی به رتبه های برتر گردیده است.
وی همچنین درباره تعامل پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران جزو قدیمی ترین اعضای شبکه فناوری های راهبردی است که از بدو تشکیل این شبکه آزمایشگاهی، همیشه در این مجموعه حضور فعال و چشمگیری داشته است؛ همیشه در مسیر فعالت خود تلاش کردهایم با شرکت در دوره های استاندارد و بروز رسانی اطلاعات علمی کارشناسان سطح کیفی ارائه نتایج خود را در سطح مطلوبی نگه داریم. آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران همواره تلاش کرده است تا با حضور در جلسات شبکه، ارائه خدمات اعتباری به اعضای شبکه، حضور فعال در کارگروههای تخصصی و پاسخگویی سریع در موارد ارجاعی از سوی شبکه آزمایشگاهی، تعامل خوبی با این شبکه داشته باشد.
مدیر آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در ادامه افزود: در شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، فضای مناسبی ایجاد شده است که مراکز عضو با هم در ارتباط باشند و کارشناسان با حضور در کارگروههای تخصصی، در جهت رفع مشکلات خود و اشتراک تجربیات با دیگر افراد گام بردارند. شبکه آزمایشگاهی با اعمال حمایتهای مختلف مانند شرکت در دورههای آموزشی ، آزمونهای مهارت، خرید قطعات و تعمیر دستگاهها و..... توانسته تا حدودی از بارمالی آزمایشگاهها بکاهد و در این زمینه عملکرد خوبی داشته است.
لینک خبر: https://labsnet.ir/news/70553/